Sökstatistik

Här kan se statistik gjorda i detta index under en viss tidsperiod.

Inställningar

Här ställer man in för vilket tidsintervall man vill ha statistik för.

Antal dagar bakåt i tiden

Hur många dagar bakåt du vill ha statistik för.

Specificerat tidsintervall

Här kan man ange ett specifikt datumintervall.

Skilj på versaler och gemener i frågorna

Kryssa i denna ruta ifall skillnader mellan stora och små bokstäver ska göras i resultatet.

Resultat

Här visas resultatet efter du har tryckt på Generera statistik-knappen.

Den övre delen av resultatet visar en tabell över sökord, antal sökningar och klick efter sökning. Genom att klicka på rubriken kan du välja vilken kolumn du vill sortera på.

Den nedre delen visar en klickrapport för den raden som är markerad i tabellen. Här listas alla klickningar som är gjorda för det markerade sökordet. Sidnamnen är klickbara länkar.

Tolkning av resultatet

I ovanstående exempel kan vi se att:

• Sökordet projekt har sex stycken sökningar. Detta står för 20% av det totala antalet sökningar.
  • Av dessa sex projekt-sökningarna har fem lett till att användaren har klickat på en av länkarna i sökresultatet. 83,3% av projekt-sökningarna har lett till klick.
  • De fem klicken fördelar sig över fyra olika länkar. Länken "Projekt" har klickats på två gånger. Detta står för 40% av klicken.

Denna funktion kräver licens för "Sökpaket 1".