Skärmdump på fliken Inställningar i Meny

Menyriktning

Här väljer man om man vill ha en vertikal eller horisontell meny.

Utseende

Använd formatmall

Här kan man välja formatmall för hur texten skall visas i menyn.

Annan formatmall för aktiv

Om man vill att det skall synas att man markerar aktiv sida.

Använd bild innan länk

En bild framför varje länk kan väljas om man klickar på Bläddra.

Använd länkikoner enligt webbplatsens länkhanteringsinställningar

Om man vill att menyn skall visa ikoner för externa länkar och länkar som öppnas i nytt fönster klickar man i denna.

OBS! Detta förutsätter att administratören har ställt in att länkar skall bete sig på detta sätt i webbplatsinställningar. Menyn visar inte ikoner för olika filtyper.

Övrigt

Använd annan startsida

Menyn visas alltid från en specifik sida exempelvis Startsidan. Menyn kommer då att alltid visa samma innehåll. Annars visas menyn utifrån den sida som är markerad.

Använd startsida från metadata

Om man har en metadatadefinition som är av länktyp så går det att sätta upp olika startsidor beroende på var man är på webbplatsen. Man kan alltså använda samma meny men som visar olika menyer beroende på var du är i strukturen. Exempelvis om man har en toppmeny med åtta olika val och man vill att vänstermenyn skall visas utifrån det alternativ som är valt i toppmenyn.
Gör så här:
1. Sätt upp en metadatadefinition av typen Länk på webbplatsen. Döp den till exempelvis Menyval.

2. Märk upp de sidor som menyn ska visas utifrån. Exempelvis om menyn ska visas utifrån sidan "Moduldemo". Gör så här:

• Markera sidan Moduldemo i Navigatorn.
  • Publicera sidan och på steg 3 Metadata, leta reda på metadatadefinitionen Menyval.
  • Klicka ur "Ärv värde" och bläddra fram sidan Moduldemo.
Skärmdump på "Hämta startsida från metadata"
3. I menyn, välj alternativet Använd startsida från Metadata. Peka ut den metadatadefinition du skapade under punkt 1.

4. Klart!

Skärmdump på metadata från modulen Expanderande meny

Aktivera “aldrig tom"funktion

Visar föregående nivå om aktuell sida inte har några underliggande sidor. Tex om man ställer sig på dataavdelningen som inte har några undersidor så hoppar menyn upp ett steg och visar parallella sidor dvs alla avdelningar.