RSS

RSS är en XML-standard som de flesta nyhetskanaler på Internet använder för att exponera information.
Skärmdump på fliken RSS

RSS-export

Denna ruta kryssar man i om bloggen ska exponeras som en RSS-kanal så att andra webbaserade bloggar kan hämta nyheter från den.

Denna är alltid aktiverad som standard vilket gör att en RSS-ikon visas till höger. Avmarkerar man denna ruta så visas heller ingen RSS-ikon.

Titel

Titel på RSS-exporten

Beskrivning

Beskrivning av RSS-exporten

Vem som står bakom RSS-exporten.

Tillgänglighet! Fyller man inte i alla dessa tre fält så validerar inte RSS:en.

RSS-länk

I fältet RSS-länk syns adressen. Det är denna adress som de andra webbplatserna behöver få att nå era bloggmoduler.

Kopiera till klippbord

Adressen till RSS-länken är ganska lång och därför krånglig att kopiera. Klicka på knappen Kopiera till klippbord för att kopiera adressen.

Tips! Om ni vill att andra webbplatser skall använda era bloggar måste de ha tillgång till RSS-länkadressen. Därför behöver ni exponera denna. Detta kan man t.ex. göra genom att ha en webbsida med RSS-adresser.

OBS! Sidan måste vara publicerad för att RSS-adressen skall fungera.

OBS! Publiceringsdatum, Rubrik, Ingress, Källa och Länk till artikel är de värden som går att exponera ut med RSS.