Fliken Menyinställningar

Skärmdump på fliken Menyinställningar

Meny

Visa från

Klicka på Bläddra för att peka ut den mapp eller sida med undersidor som ska ligga till grund för rullgardinsmenyn.

Menybeskrivning

Här skall man beskriva vad menyn innehåller. Beskrivningen syns inte på webbsidan, utan bara i koden. Bra ur tillgänglighetssynpunkt.

Fältetikett

Här fyller man i en fältetikett. Fältetiketter används för att hjälpmedel ska kunna koppla ihop fältetiketten med rätt inmatningsfält. Denna visas framför rullgardinsmenyn:

Skärmdump på rullgardinsmeny med etikett

Med etikett

Tillgänglighetstips! Enligt Vägledningen 24-timmarswebben (avsnitt 3.5.5) ska varje inmatningsfält ha en fältetikett som förklarar fältets funktion.

Dölj fältetikett

Denna kryssar man i om man inte vill att fältetiketten ska synas på webbsidan.

Skärmdump av Rullgardinsmeny

Dölj etikett

Menyalternativ

Använd text som första menyval

Här kan man skriva text som visas som menyval högst upp. Detta alternativ blir dock inte klickbart, utan visas enbart som text.
Som standard visas "-----Välj menyalternativ här------". Detta kan man skriva över med egen text om man vill. Med standardtext (och utan etikett) ser det ut såhär:

Skärmdump av text som första menyval i Rullgardinsmeny

Använd knapp för att aktivera menyval

Ur tillgänglighetssynpunkt är det viktigt att använda en knapp för att aktivera menyval. Väljer man inte denna knapp så går man direkt till sidan när man väljer den i listan.