Födelsedagar

Här visas de födelsedagar man lagt till i modulen. Här kan man lägga till, ta bort och ändra på befintliga födelsedagar.

Födelsedagar

Lägg till födelsedag

För att lägga till en födelsedag, klicka på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas där man får lägga till namn och födelsedag.

Lägg till födelsedag

Lägg till från katalogtjänst

Om man vill hämta namnuppgifter från katalogtjänsten så kan man välja andra ikonen "Lägg till från katalogtjänst".  Ett nytt fönster öppnas där man får söka eller bläddra fram en användare.

Välj användare

Personen läggs då till i listan men är rödmarkerad eftersom det saknas födelsedatum.

Rödmarkerad

Dubbelklicka på namnet eller välj egenskapsikonen för att lägga till ett datum.

Ta bort födeslsedag

Markera ett namn i listan och klicka på minusknappen för att ta bort en födelsedag.

Egenskaper

Markera ett namn i listan och klicka på egenskapsikonen för att ändra ett namn eller födelsedatum.

Importera från en textfil

Klicka på denna ikon för att importera en textfil med namn och födelsedag. Skriv ett namn, födelsedag per rad i textfilen.

Imprtera

Exportera till en textfil

För att spara ner befintliga namn och födelsedagar så klicka på ikonen för att exportera. Ge filen ett namn och välj var den ska sparas.

Sortera

För att sortera listan så klicka på sorteringsikonen. Här kan man välja att sortera efter födelsedatum eller namn, i både stigande och fallande ordning.

Sortera