Bildbank

Bildbanken hanterar högupplösta bilder och skalar automatiskt om dem till ett antal fördefinierade storlekar som man ställer in i modulen. Besökarna kan söka och bläddra efter bilder som visas som tumnaglar. Det går att visa en högupplöst version av bilden samt att det går att ladda hem bilderna i önskad storlek (i zip-filer).
Skärmdump på Bildbank exempel

Bildbank med sökning på kategorin Blommor

Klickar man på en tumnagel så visas mer information om bilden samt valet att visa bilden i en viss storlek (Originalbild eller Webbvänlig bild).

Bildinformation
Klickar man på Hämta bild så visas bilden i den storlek som är beskriven.

Vill man ladda hem bilden så väljer man alternativet Lägg i korgen. Sedan kan man välja fler bilder som man lägger i korgen. När man är klar klickar man på länken Checka ut.. som visas om man har lagt något i korgen.

Checka ut

För att du ska kunna använda denna modul krävs licens för Bildbank.