Fliken Bäst före

Under fliken Bäst före kan man ställa in så att Bäst-före alternativet alltid är ikryssat vid publicering för att påminna redaktörer att uppdatera sidan. Det går också att ställa in mottagare och avancerade inställningar för innehållet i mailet.

Skärmdump på fliken Bäst före

Bäst före-notifiering

Bäst före automatisk förvald vid publicering

Kryssa i rutan för att alternativet Bäst före alltid ska vara ikryssat vid publicering av en sida. Inställningen väljer datum utifrån antal månader som kryssas i. Välj en månad för att ange Bäst före-datum till en månad från publiceringsdatum.

Om Bäst före-datum redan är angett så står detta datum kvar (systemet föreslår alltså inte ett nytt datum) men man kan manuellt ändra datumet.

Mottagare av bäst före-notifiering

Här ställer man in vem som skall motta notifieringen. Ställer man inte in något här så går notifieringen till den som publicerade sidan.  Om den som publicerar sidan inte har någon e-postadress angiven i katalogen så går notifieringen till den som är webbplatsansvarig.

För att lägga till en mottagare, klicka på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas:

Lägg till mottagare
Här kan man lägga till mottagare på fyra olika sätt:
  • E-postadress - ange manuellt en e-postadress som skall motta notifieringen.
  • Webbplatsansvarig- använder den e-postadress som finns uppsatt som webbplatsansvarig.
  • Systemvärde - hämtar automatiskt e-postadressen från något av de tre systemvärdena: skapad av, senast ändrad av och senast publicerad av.
  • Metadata - hämtar värdet från metadata av typen Användare som är uppsatt på webbplatsen tex sidansvarig.

Antal månader

Här ställer man in hur många månader man vill ska vara förvalt för en notifiering. Standardinställningen är 6 månader.

(Notera att antal månader är ett förslag. Den som publicerar kan justera datumet.)

Skärmdump på publiceringsdialog

Avancerade e-postinställningar

Klickar man på länken Avancerade e-postinställningar så visas fler alternativ:

Skärmdump på avancerade inställningar för Meddelanden

Ämne

Här fyller man i det man vill ska stå i mailets ämnesrad. Standardtexten är "En sida behöver ses över".

Innehåll

Här fyller man i vad man vill att det skall stå i mailet som går ut.

Återställ till standard

Denna klickar man på om man vill ha standardinnehållet i mailet.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Egenskaper för webbplats"