Schemahanteraren

I schemahanteraren visas systemhändelser som är schemalagda.
Skärmdump på fliken Schemahanterare

Schemahanteraren

Det finns åtta grupper i schemahanteraren:

• Standard - Här ligger standardinställningar som SiteVision har exempelvis backup, licenskontroller.
  • Publiceringar - Här ligger tidsstyrda publiceringar.
  • Avpubliceringar - Här ligger tidsstyrda avpubliceringar.
  • Notifieringar - Här ligger prenumerationer och "Bäst-före"-påminnelser.
  • Statistikgenereringar - Här ligger schemalagda statistikjobb som körs på natten.
  • Skript - Om man har lagt till egna skriptjobb.
  • Enkätinbjudningar - Här ligger inbjudningar till enkäter
  • Sök - Här ligger jobb som har med sök att göra.

Kör jobb

Kör markerad händelse nu istället för bestämd tidpunkt.

Kör schemajobb

Ta bort jobb

Tar bort markerad schemalagd händelse.

Lägg till skriptjobb

Här kan man lägga till egna skriptjobb som ska köras vid vissa tidpunkter. Man har tillgång till SiteVisions publika API och kan skapa olika jobb som exempelvis att rensa nyhetsarkiv.

Klicka på knappen Lägg till skriptjobb för att skapa ett jobb. Ett nytt fönster öppnas:

Lägg till skriptjobb
  • Namn - ge skriptet ett namn
  • Start - Bläddra fram den webbplats/sida/mapp/arkiv som skriptet ska utgå ifrån. Notera! För att SiteVisions publika API skall finnas tillgängligt i skriptet så måste en start-nod väljas.
  • Inkludera underliggande - Kryssa i denna ruta om skriptet ska gälla alla underliggande sidor. Annars gäller skriptet enbart en sida.
  • Skriv ut resultatet i serverloggen - Kryssa i denna ruta om man vill logga resultatet av skriptet i serverloggen.
  • Tidpunkt - Välj när tidpunkten för skriptjobbet ska ske. Klicka på pilknappen så visas en kalender.
  • Repetera - Jobbet kan repeteras varje timme/dag/vecka/månad.
  • Skript - Här skriver man skriptet som ska köras.

Har man en klustrad miljö så körs jobbet på den nod där skriptjobbet lagts till.

Ytterligare information för utvecklare (endast på engelska)

I skriptet finns SiteVisions publika API tillgängligt om en start-nod är vald, se Tillgängliga element

För att se serverobjektet krävs det att du är inloggad som systemanvändaren.