Serverloggning

Under denna flik kan man ändra inställningar för loggnivå.

Fliken Serverloggning på serverobjektet

Loggnivå

Här kan man ändra inställningen på loggnivåerna för SiteVisions klasser. Det finns fem olika loggnivåer. Från FATAL som skriver ut minimalt med information till DEBUG som skriver ut maximalt med information.

• Fatal - Används för de funktioner som gör att servern inte kan köra vidare. Tex. om serverobjektet inte kan skapas vid uppstart.
  • Error - Används för felutskrifter. Alla fel behöver inte vara allvarliga.
  • Warning - Används väldigt sparsamt. Något som utvecklaren tycker att man ska titta på.
  • Info - Information om vad som systemet håller på med. Att något startats, stoppats o.s.v.
  • Debug - Skriver ut alla de andra loggnivåerna. Ger mest information som utvecklare har nytta av. T.ex. kan man följa flöden på ett enkelt sätt.

Varje nivå loggar för sin nivå och alla nivåer ovanför. Dvs ställer man in loggnivån på WARNING så skriver den ut WARNING, ERROR och FATAL. Ställer man in loggnivån på DEBUG så skriver den ut alla nivåer.

Loggnivå
Välj loggnivå och klicka på knappen Använd.

Avancerade inställningar

Här har man utförliga möjligheter att ställa in hur loggningen sker i SiteVision. Det går att detaljstyra loggning för specifika klasser eller paket.

Detta är endast användbart om man har egenutvecklade portlets och vill justera loggnivån för särskilda klasser eller paket eller vid avancerad felsökning.

För mer information om Log4j konfiguration:
http://logging.apache.org/log4j/1.2/manual.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att se serverobjektet krävs det att du är inloggad som systemanvändaren.