Textmodulen

Textmodulen används för att lägga till text på en sida. Man kan skriva, ändra och formatera text. Textmodulen stödjer bland annat formatmallsändring, punktlistor, länkhantering, metadata och rättstavning.

Textmodulen fungerar på liknande sätt som en ordbehandlare. Skriv önskad text direkt i webbsidan (i redigeringsytan). Det går även att kopiera text från exempelvis andra dokument eller webbsidor och klistra in. Inmatning, radbrytningar, klipp och klistra fungerar som i ett vanligt ordbehandlingsprogram. Texten går att ha vänsterjusterad, högerjusterad eller centrerad.

För att byta formatmall markeras den text som ska ändras och formatmall väljs ur dropplistan.

Skärmdump på Textmodulen

Tips! Håll inne shift och tryck samtidigt Enter för att göra en radbrytning utan styckebrytning.