Om filen är ett Office-dokument och systemkraven för redigering av fil uppfylls kommer knappen uppe till höger att visa "Redigera fil" istället för "Ladda ner fil".
Vid klick på "Redigera fil" blir filen låst för redigering av andra användare. Klicka på "Spara" i Office för att skapa en version av dokumentet i SiteVision. Versionen kallas utkast. När användaren stänger redigeringen låses filen upp och utkastet görs om till en vanlig version. Utkast markeras med gult i versionslistan.

OBS! För att det ska vara möjligt att redigera dokument direkt via webbläsaren måste systemkraven för detta vara uppfyllda.
För att filredigering ska fungera krävs SSL. Ett temporärt certifikat skickas med SiteVision för att möjliggöra redigering av filer, men detta certifikat behöver bytas ut mot ett signerat certifikat.
När gruppmedlemmen väljer alternativet "Uppdatera fil" öppnas utforskaren och en ny fil kan laddas upp. Den nya filen läggs upp som senaste version av aktuell fil oavsett innehåll eller filtyp. Namnet på filen måste vara unikt i gruppen.
Tips! Använd först alternativet Lås fil för att hindra andra att hantera filen under tiden för redigering innan uppdatering av en fil.
Denna modul kräver licensen Social Collaboration.
Sidan uppdaterad:
Nästa generations publiceringsverktyg är här!