Inmatning av information i tabell

För att skriva in text i en cell markeras cellen med muspekaren och text kan sedan skrivas in. Inmatningen avslutas med enter, tabb, piltangenterna eller genom att klicka på en annan cell. När cellen är markerad syns det på den ram som bildas runt cellen.

Ändra på text

För att ändra texten kan man antingen dubbelklicka på texten i cellen eller klicka på texten uppe i textfältet.

Ta bort text

Vill man radera allt som står i en cell kan man markera den och skriva in en ny text. Den gamla försvinner då automatiskt.

En cell = En egenskap

Ställer man in någon egenskap för en cell som tex fet stil, länkar texten eller sätter en bakgrundsfärg så gäller denna inställning för hela cellen.

OBS! Det går inte att manuellt skapa radbrytningar i tabellmodulen, texten i en tabellcell radbryts automatiskt beroende på tabellcellens bredd. Trycker du enter i en cell blir det alltså ingen radbrytning utan markören kommer istället till cellen under den aktuella cellen.