Kantinställningar

Kantinställningar hittar du under menyalternativet Alternativ.

Här kan man ställa in om tabellen skall ha kantlinjer (tjocklek, färg och typ) och/eller utfyllnad (padding).
Skärmdump på kantinställningar

Tjocklek

Här anger man kantlinjens tjocklek. Storleken anges i pixlar.

Färg

Här anger man färg. De färger som visas är de färger som är uppsatta på webbplatsen. Om man har behörighet kan man också skapa en egen färg. Läs mer om färger under Färgväljaren.

Typ

Här väljer man vilken typ av kantlinje man vill ha. Följande typer finns att välja mellan:

Skärmdump på kantlinjer i IE

Resultat i Internet Explorer 6

Skärmdump på kantlinjer i Firefox

Resultat i Firefox

Utfyllnad (padding)

Utfyllnad anger hur långt avståndet skall vara mellan texten inne i tabellcellen och innerkanten på cellen. Tjockleken anges i pixlar.
Tabell, ingen padding inställd

Tabell, ingen padding inställd

Tabell, 5 px padding inställd

Tabell, 5 px padding inställd