Språk

Här går det att ändra språk för webbsidan. Klicka på pilen eller texten Valt språk...

Pil att klicka på innan Språkinställning

Språkinställning

Här anger man i koden vilket som är webbplatsens/webbsidans huvudsakliga språk. Det går också att ändra språk per sida.

Välj språk i listan.

Skärmdump på Språkinställning

Teknisk information angående språkinställning:

Det valda språket skrivs automatiskt ut på två ställen i den bakomliggande html-koden. Dels skrivs det ut i lang-attributet/attributen på sidans html-element och dels skrivs det ut i content-attributet för meta-elementet med namnet "DC.Language". Om kodstandarden exempelvis är "XHTML 1.0 Transitional" och språket är Svenska (Sverige) så ser html-koden ut enligt nedan:

<!DOCTYPE ... >
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="sv" lang="sv">
<head>
...
<meta name="DC.Language" scheme="RFC1766" content="sv" />

Ärv inställning

Ärver inställningar om språk uppifrån.

Ändra och ärv inställning

Används om man vill ändra språket på en hel gren dvs en sida och alla dess underliggande sidor.

Lokal inställning oberoende av arv

Används om man vill ändra språk på enbart en webbsida.