Infoga språk

Infoga språk hittar du under ikonen Infoga i verktygslisten.

Uppmärkning av språk på ett korrekt sätt (med lang-attribut) behövs för att uppläsande hjälpmedel ska kunna skifta språk och för att sökmotorer ska kunna hitta information på ett visst språk.

Delar av en text

För att ställa in språk på ord/meningar i textmodulen så markerar man dessa ord och väljer Infoga-> Språk -> Ange språk.

Skärmdump på Ange språk

Ett nytt fönster öppnas där man får välja språk i en lista.

Skärmdump på fönstret Välj språk

För att se att ett ord är markerat med ett språk så kan man hålla musen över det. Det visas då en grå bakgrund som hover-effekt på ordet.

Grå bakgrund när man för musen över ord med språk valt

Grå bakgrund när man för musen över ord med språk valt

Om man vill kontrollera om det finns ett språk uppsatt på ett ord så markerar man ordet och väljer Infoga-> Språk .

Om ett språk är valt så visas det överst i listan med utgråad text.

Skärmdump på Valt språk

Det går också att ta bort ett språk genom att välja Infoga -> Ta bort språk.

Hela modulen

Man kan ange språk för all text som finns i en textmodul. Detta görs genom att högerklicka på modulen i innehållsträdet och välja egenskaper. Fliken Inställningar ->Välj modulspråk

Skärmdump på modulspråksinställningar