Fliken Inställningar på modul

Här går vi igenom inställningar på en modul.

Skärmdump på fliken Inställningar på en modul

Storlek och position

Placering x/y-led

Visar modulens placering i x- och y-led.

Bredd/höjd

Här kan man sätta bredd och höjd på modulen. Standard är Ej inställd. Väljer man enhet i listan (px/em/procent) så aktiveras rutan där man kan fylla i avståndet. För moduler kan man också välja alternativet Kolumner om Grids är aktiverat på webbplatsen.

Övrigt

Textorientering

Här kan man välja mellan Vänster till Höger och Höger till vänster. Standard är Vänster till höger men kan ändras om man har ett språk som läses från andra hållet.

Överflöd

Överflöd är hur innehåll som inte får plats innanför modulen ska hanteras. Det finns fyra alternativ:

• Synligt- Om det blir överflöd så visas innehållet ändå, dvs den skriver utanför modulen.
  • Rullningslist (om det behövs)- Om det blir överflöd så läggs det till en rullningslist i modulen så att man man kan rulla ner och se allt innehåll.
  • Alltid rullningslist- Oavsett om det är överflöd så visas alltid en rullningslist i modulen.
  • Gömt — Om det blir överflöd så visas inte innehållet som inte får plats i modulen.

OBS! Om du jobbar dynamiskt, kom ihåg att sätta en höjd på modulen om du vill ha scrollningslist. Sätter du ingen höjd så kommer ingen scrollist att visas.

Adress

Visar modulens adress.

Språk

Välj modulspråk

Här väljer man om man vill ändra språk för hela modulen. Som standard används det språk som är inställt på webbplatsen eller på webbsidan. Byter man språk på modulen blir detta stycke markerat med rätt språk i koden vilket är viktigt om man får webbsidan uppläst av en talsyntes eller liknande eller när sökmotorer letar information på olika språk. I listan kan man välja alla möjliga språk.