Fliken Exkludering på modul

Skärmdump på fliken exkludering

Mobila enheter

Om man har mobila vyer av webbplatsen så kan man välja att gömma moduler för mobila enheter. Så även om man vill att en sida ska synas i den mobila vyn så kanske man inte vill att alla moduler på sidan ska synas.

Inställningar för statisk HTML-export

I bland vill man kunna extrahera allt statiskt innehåll från en webbsida för att kunna köra webbplatsen på en server som inte har SiteVision installerat. Då gör man extraktion av allt statisk innehåll på webbsidan och visar en version med enbart statiskt innehåll, sk HTML-export.

Om man exporterar hela webbplatsen till HTML så kommer hela webbplatsen att exporteras. De dynamiska funktionerna kommer att synas men inte fungera. Därför man bör exkludera alla dynamiska moduler så att extraktionen blir en fungerande statisk webbplats.

Fliken Exkludering finns på alla moduler och är som standard inte ikryssad. Därför måste man aktivt gå in på alla sidor med dynamiska (interaktiva) sidor och kryssa för rutan Exkludera i HTML-kod. Därefter kan man välja vad som skall visas istället.

• Standard (Systemmeddelande): Om man vill att det systemmeddelande som man fyllde i under webbplatsen skall visas.
  • Tomt: Om man inte vill visa något meddelande.
  • Egen (Ange nedan): Om man vill ange ett specifikt meddelande för en modul så fyller man i det i fältet nedanför.

OBS! HTML-export är licensstyrd så den måste finnas med i licensfilen för att den skall fungera.