Fliken katalogtjänst

När man har lagt till en katalogtjänst kan man gå in på den och ändra och/eller göra ytterligare inställningar.

Skärmdump på ytterligare inställningar för katalogtjänst

Här visas de inställningar som vi gjorde när vi ställde in en ny katalogtjänst. Förutom detta finns det tre extra inställningar:

Inaktiv

Väljer man att kryssa i detta alternativ så inaktiveras katalogtjänsten. Det går då inte att logga in för användarna. Denna kan aktiveras om man har något problem med kopplingen till katalogtjänsten eller om man av någon anledning vill hindra användarna att logga in vid ett visst tillfälle.

Om katalogen är inaktiverad så visas katalogen utgråad:

Inaktiv

Katalogen kommer även att visas utgråad på de webbplatser där katalogen är upplagd.

LDAP serverport

Port för LDAP servern. Standard för AD och eDirectory är 389, och om SSL
används är standard 636. Standard för den interna katalogen är 10389.

Katalogschema

Här finns katalogens schemainställningar. Där kan alla attribut mappas mot användarens attribut i systemet. Har man valt katalogtjänsttyp när man skapade katalogen så visas detta under alternativet Katalog när man klickar på knappen:

Skärmdump på Schemahanterare
Under flikarna Attribut och Objekt kan man se de fältnamn som används i SiteVision och se vilka objektklasser de motsvarar i den katalog man använder.