Bläddra katalog

Under fliken Bläddra katalog kan man söka eller bläddra fram en användare i katalogtjänsten.

Skärmdump på fliken Bläddra katalog

Sök

Här kan man söka efter användare i katalogtjänsten. Sökningarna är inte skiftlägeskänsliga d.v.s. ingen skillnad görs på sökning med stor eller liten bokstav.

Det går att söka på olika sätt:

• Användarnamn
  • Förnamn
  • Efternamn
  • E-postadress
  • Egen sökfråga

Användarnamn

Då fyller man i det användarnamn man söker efter i inmatningsfältet. Fyller man i exempelvis persve så söker den enbart på användarnamn persve. Fyller man däremot i en stjärna (*) efter användarnamnet persve så söker den på allt som börjar med persve.

Sök användarnamn
Markera den användare som du vill lägga till i listan och klicka OK. Alternativt dubbelklicka på användaren så läggs den till i listan över behörigheter.

Förnamn

Då fyller man i det förnamn man söker efter i inmatningsfältet. Fyller man i exempelvis Peter så söker den enbart på förnamn Peter.

Sök förnamn
Markera den användare som du vill lägga till i listan och klicka OK. Alternativt dubbelklicka på användaren så läggs den till i listan över behörigheter.

Efternamn

Då fyller man i det efternamn man söker efter i inmatningsfältet. Fyller man i exempelvis Larsson så söker den enbart på användarnamn Larsson.

Sök efternamn
Markera den användare som du vill lägga till i listan och klicka OK. Alternativt dubbelklicka på användaren så läggs den till i listan över behörigheter.

E-postadress

Då fyller man i den e-postadress man söker efter i inmatningsfältet. Fyller man i exempelvis info@foretaget.se så söker den enbart på denna e-postadress. Fyller man däremot i en stjärna (*) före @ så söker den på alla e-postadresser som slutar med foretaget.se.

Sök e-postadress
Markera den användare som du vill lägga till i listan och klicka OK. Alternativt dubbelklicka på användaren så läggs den till i listan över behörigheter.

Egen sökfråga

Här kan man fylla i en egen sökfråga som söker efter vilket attribut som helst som finns i katalogen. Sökfrågan skrivs inom parantes. Exempelvis om man vill få fram alla som har en titel chef i katalogtjänsten så skriver man (title=chef).

Egen sökfråga
Markera den användare som du vill lägga till i listan och klicka OK. Alternativt dubbelklicka på användaren så läggs den till i listan över behörigheter.

Bläddra

Fliken Bläddra används för att leta fram en användare genom att bläddra i trädstrukturen. Klicka på plusknappen framför en mapp för att expandera innehållet i mappen.

Bläddra fram användare