Sök (Facetterad)

Modulen Sök (facetterad) är en påbyggnad av modulen Sök med stöd för facetter och mer avancerade inställningar, t ex vilka sökfält som skall användas och användarstyrd sorteringsordning.

En facetterad sökning är enkelt sagt en kategoriserad sökning. Efter att användaren fyllt i en sökfråga, visas ett antal kategorier som användaren kan begränsa sin sökning till. Finns det mycket information på webbplatsen kan man också kategorisera i flera led.

Det innebär att man förutom träfflistan också får en lista med kategorier (facetter). En facett kan exempelvis vara ett varumärke. Vid varje kategori visas hur många träffar som finns inom denna kategori för det angivna sökordet. Detta för att användaren ska veta vad man kan förvänta sig innan man klickar vidare.

Facetterad sök

Exempel på sökresultat för modulen Sök (Facetterad)

För att du ska kunna använda denna modul krävs licens för Sökpaket1.