Facetter

Förfina sökning med facetter

Här hanterar man facetterna, dvs de olika delar som besökaren kan använda för att förfina sökresultatet. Det finns fem typer av facetter man kan lägga till:

Utseende

Här ställer man in hur facetterna skall presenteras för besökaren.

OBS! Dessa inställningar gäller även sortering för besökare, se fliken Sortering.

Notera att det här endast går att göra "enkla" inställningar. Vill man t ex ha facetterna på en platta med runda hörs eller t ex som horisontella flikar så måste man själv skriva HTML-koden för det i den egna mallen för facetter (se fliken Avancerat). Nedan visas ett exempel:

Exempel på facetterat sökresultat

Bakgrundsfärg

Vilken bakgrundsfärg plattan som presenterar facetterna skall ha. (I ovanstående exempelbild är plattan vit)

Formatmall beskrivning

Formatmallen för facettbeskrivningen. (I ovanstående exempel är beskrivningen angiven som "Manualtyp")

Formatmall alternativ

Formatmallen för de olika alternativen inom respektive facett. (I ovanstående exempel t ex "För administratörer")

Formatmall valt alternativ

Om man vill att formatmallen skall vara annorlunda för det/de alternativ besökaren valt ställer man in det här.

Bakgrundsfärg valt alternativ

Om man vill att ha en bakgrundsfärg för det/de alternativ besökaren valt ställer man in det här.

Övrigt

Här väljer man om man vill visa alla alternativ eller endast de som har träffar.