YouTube - Inställningar

Med modulen YouTube kan du enkelt visa filmklipp från Youtube på din webbsida. Du slipper hantera krånglig inbäddningskod utan kan lägga in en länk direkt till klippet i modulen. Du kan även infoga ett YouTube-klipp i ett nyhetsflöde som ett alternativ eller komplement till bild.

Youtube inställningar

Video

Under inställningen Video klistrar du in en länk till ditt Youtube-klipp. Informationen hittar du på Youtubes webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du inte har direkt tillgång till klippets länk kan du klicka på knappen Sök på YouTube. Då öppnas en ny flik i webbläsaren med YouTube där du kan söka fram klippet. Kopiera länken till det klipp du vill visa. Gå tillbaka till SiteVision och klistra in länken.

Länk för Youtubeklipp

Exempel med länk

Mediaspelare

Du kan göra flera olika intällningar för mediespelaren, bland annat för att anpassa storleken, möjliggöra fullskärmsläge och starta uppspelning automatiskt.

Anpassa spelarens storlek

Du kan behöva justera storleken på mediespelaren så att den passar det övriga innehållet på sidan. Bocka i rutan Anpassa spelarens storlek för att visa inställningar för bredd och höjd. Standardinställningen är 560x315.

Inställningar för storlek på mediaspelaren

Visa videoinformation

Bocka i denna ruta om du vill visa videoinformation, vad filmklippet heter och en länk för att titta på klippet på Youtube.com i visningsläget.

Videoinformation

Videoinformation

Visa knapp för fullskärmsläge

Bocka i denna ruta om det ska finnas en ikon för att växla till fullskärmsläge.

Fullskärmsikon

Fullskärmsikon

Tillåt visning av liknande filmer

Bocka i denna ruta för att visa förslag på liknande filmer efter att filmklippet är slut.

exempelbild visning av liknande filmer

Förslag på liknande filmer

Starta uppspelning automatiskt

Bocka i denna ruta om filmklippet ska börja spelas upp automatiskt.

Övrigt

Visa i redigeringsläget

Bockar du i Visa i redigeringsläge så visas YouTube-kontrollerna också i redigeringsläget.

"Visa i redigeringsläget" är ikryssad

Utan "Visa i redigeringsläget"

Denna sida publicerades: 2017-01-11