Infoga citat

Infoga citat hittar du under ikonen Infoga i verktygslisten. Här kan du ange i koden att ett textstycke är ett kortare citat eller ett blockcitat.

Kortare citat

För att markera en text som ett citat, markera det ord eller ett stycke som du vill och välj detta alternativ. Citatet visas med citattecken:

Företaget AB har etablerat sig i Sverige

Blockcitat

Blockcitat kan användas om du vill citera ett längre stycke text.

Markera texten och välj ikonen Infoga-> Citat -> Blockcitat.

Blockcitat visas med ett citattecken samt ett indrag från vänstermarginalen, vilket ger bra läsbarhet.

Nunc vel enim nisi. Etiam molestie mi vitae scelerisque finibus. Donec lobortis felis sed volutpat ultricies. Pellentesque mattis porta ante a accumsan. Cras tempus nulla sed nisl condimentum iaculis. Sed ligula augue, lobortis ac pharetra semper, vulputate id quam.

Ta bort citat

För att avsluta blockcitatet, markera raden och klicka återigen på Infoga-> Citat -> Blockcitat och välj bort markeringen som anger att det är ett blockcitat.