Nyheter - Övrigt

Skärmdump på fliken Övrigt

Mellanrum

Avstånd mellan artiklar

Här kan du ställa in hur stort mellanrum du vill ha mellan varje artikel. Istället för att använda radbrytning under fliken Innehåll (som är en viss storlek), så kan du här själv styra hur stort mellanrummet ska vara mellan artiklarna. Standardvärdet är 1.2em.

Normalt mellanrum

Standardinställning mellanrum 1.2 em

Extra mycket mellanrum

Extra mycket mellanrum 2.5 em

Litet mellanrum

Extra lite mellanrum 0.4 em

För att ändra värdet, välj pil upp eller pil ner. Du kan också byta enhet i dropplistan. Klicka på pil ner:

Byt enhet

Modulkopplingar

Koppla ihop med nyhetsmeny

Om du bockar i denna ruta kopplar du ihop artiklarna med en meny som visar dem fördelat på de år och de månader då de publicerades.

Bockar du i denna ruta så visas enbart aktuell månads nyheter initialt. Sedan får besökaren välja en annan månad eller år för att se fler nyheter.

Det går inte att koppla ihop nyhetsmenyn med en nyhetsmodul som även är ihopkopplad med evenemangskalendern.

Koppla ihop med evenemangskalender

Denna ska du bocka i om du använder nyhetsmodulen ihop med evenemangskalendern.

Denna gör så att nyhetsmodulen enbart visar kommande evenemang.

Sortering

Normalt sorteras artiklar utifrån publiceringsdatum (stigande).

Sortera efter

Här välja du att sortera efter något annat metadata som är uppsatt på webbplatsen. Dessa visas i en lista när du klickar på länken Sortera efter.

Sortering

Sortera i stiganden ordning

Här kan du ändra till fallande sortering genom att kryssa ur rutan Sortera i stigande ordning.

Övrigt

Använd marginalinställningar från formatmallsinställningar

Denna ruta bockar du i om du vill ha samma marginaler som du angett på formatmallarna på webbplatsen. Om du tar bort denna inställning så kan du styra marginalerna från nyhetsmodulen istället.