Glömt lösenord

Med denna modul kan besökaren få ett nytt lösenord om denne glömt sitt lösenord. För att få ett nytt lösenord måste besökaren identifiera sig med sin e-postadress.

Du kan inte använda glömt lösenord om du är inloggad. Därför bör denna modul ligga på en sida som är publik.

För att denna modul ska fungera krävs det att en inloggningssida är utpekad på webbplatsen.

Glömt lösenord identifiering

Klicka på Fortsätt. En bekräftelse visas samt att ett nytt lösenord har skickats med e-post till adressen som angavs.

Ändrat lösenord

Du kan använda svenska tecken i användarnamnet men inte i lösenordet. Vi skulle dock avråda från att använda svenska tecken även i användarnamnet då alla system inte klarar av det, exempelvis Office.

Om du använder AD så måste du göra en ändring i AD:t så att det går att ändra lösenord på det sätt via attributet userPassword.

I beskrivningen [1] finns vad som behöver göras och på attributet [2] finns beskrivet HUR det måste ändras.

[1]: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc223249.aspx
[2]: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc223560.aspx

Denna funktion kräver att du har en licens för Selfservice där modulerna Användarprofil, Användarregistrering, Glömt lösenord och Lösenordsbyte ingår.

Denna sida publicerades: 2017-05-12