Innehåll

Under fliken Innehåll väljer man hur artiklarna ska visas. Man väljer vad som ska visas och hur det ska se ut.

Länklista standardvärden uder Innehåll

I den vita rutan till vänster visas vilka värden som ska visas i länklistan (dessa värden är standard). Nya värden läggs till med plusknappen, minusknappen tar bort ett värde. Upp och ner pil ändrar ordning.

För varje värde kan man ställa in formatmallar, begränsa antal bokstäver samt länka texten.

Exempel om man vill ha rubrik, köpkategori och innehåll.

Vi vill enbart visa Artikel rubrik, Köpkategori och Artikel innehåll för varje artikel.

1) Markera först Publiceringsdatum i rutan till vänster.  Klicka på minusknappen för att ta bort datumet.

2) Därefter går man till nästa värde i listan, markera Artikel bild (Metadata). Klicka på minusknappen för att ta bort bilden.

3) Därefter går man till nästa värde i listan, markera Artikel rubrik (Metadata). Här väljer man formatmall och om man vill begränsa antalet bokstäver i texten. Om man vill länka rubriken till artikeln (istället för Länk till artikel-länk) så väljer man fliken Länk. Här kan man välja Länka alltid texten -> Länk till artikel.

4) Därefter går man till nästa värde i listan, markera Artikel ingress (Metadata). Klicka på minusknappen för att ta bort ingressen.

5) Därefter går man till nästa värde i listan, markera Länk till artikel. Klicka på minusknappen för att ta bort länken.

6) Klicka på plusknapppen för att lägga till Köpkategori. Här väljer man formatmall och om man vill begränsa antalet bokstäver i texten.

7) Klicka på plusknapppen för att lägga till Artikel innehåll (Metadata). Här väljer man formatmall och om man vill begränsa antalet bokstäver i texten.

Under innehåll ser det ut så här:
Skärmdump på fliken Innehåll

Resultatet blir då:

Resultat av innehåll

Fler värden att infoga (under plusknappen):

• Alla metadata som man satt upp på webbplatsen
  • Artikel innehåll (Metadata) — om man vill visa alla artiklar i fullformat istället för att länka artikeln till innehållet
  • Systemvärden — skapad av, skapad datum, senast ändrad av, senast ändrad datum, senaste publiceringsdatum
  • Radbrytning — Om man vill lägga till en radbrytning eller separator (valfritt tecken) mellan nyheterna.
  • Bild - Om man vill lägga till en bild (tex ikon) som förekommer innan varje nyhet tex.