Sortering

Skärmdump på fliken Sortering

Sortering av artiklar

Normalt sorteras artiklar utifrån publiceringsdatum (stigande).

Avancerad sortering

Här kan man ändra till fallande genom att bocka ur rutan Sortera i stigande ordning. Annars kan man välja att sortera efter något annat metadata som är uppsatt på webbplatsen. Dessa visas i en lista när man klickar på plusknappen.

Skärmdump över Sortering i länklista

Vill man sortera utifrån ett datum-metadata och vill visa det senaste datumet överst i listan, så får man ställa in stigande sortering .

Besökaren kan själv välja sorteringsordning

Här kan man lägga till element som besökaren själv kan sortera utifrån. Till exempel kan man lägga till Rubrik och Datum så att besökaren själv kan få välja att sortera artiklarna utifrån något av dessa två val.

För att lägga till ett sorteringselement, klicka på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas.

Lägg till sorteringselement

Namn som skall visas på sida

Här fyller man i det namn som besökaren ser.

Sortera efter

Här väljer man det metadata som artiklarna skall sorteras efter.

Sortera i stigande ordning

Om man vill att artiklarna skall sorteras stigande (A-Ö) så klickar man i denna kryssruta.

Vill man sortera utifrån ett datum-metadata och vill visa det senaste datumet överst i listan, så får man ställa in stigande sortering .

Sortering av artiklar

Formatmall sorteringsordning

Här väljer man vilken formatmall som skall användas för sorteringsordningen. Sorteringsordningen visas ovanför artiklarna.

Avstånd under sorteringsordning

Här ställer man in avståndet mellan sorteringsordningen och artiklarna. Standard är 1,2em.