Fliken Kontaktformulär

Skärmdump på fliken Kontaktformulär

Synliga fält i kontaktformuläret

Här bestämmer man vilka uppgifter man ska fylla i formuläret. Standard är besökarens namn och e-postadress.

Besökarens namn

Ett fält där besökaren kan fylla i sitt namn i samband med meddelandeformuläret.

Besökarens e-postadress

Ett fält där besökaren kan fylla i sin e-postadress i samband med meddelandeformuläret. Det går att välja om detta ska vara obligatoriskt eller inte.

Besökarens telefonnummer

Ett fält där besökaren kan fylla i sitt telefonnummer i samband med meddelandeformuläret. Det går att välja om detta ska vara obligatoriskt eller inte.

Möjlighet att bifoga fil

Ett fält där besökaren kan bifoga en fil i samband med formuläret.

Möjlighet att välja kontaktpersoner

Om man använder ett metadatafält av typen Katalogobjekt så kan besökaren få möjlighet att välja kontaktperson i en lista.

Flera mottagare

Inmatningsfält

Meddelandefältets höjd (rader)

Som standard är meddelandefältets höjd 5 rader högt. Här kan man justera detta till fler rader om man önskar få plats med mer text.

Inmatningsfältens bredd (tecken)

Som standard är inmatningsfälten i kontaktformuläret 40 tecken långa. Här kan man justera detta om man önskar ett smalare formulär.

Avstånd mellan inmatningsfält

Här ställer man in avståndet mellan inmatningsfälten. Standard är 1em.