Onlinehjälpen

Förvald vy

En förvald vy är den vy som visas första gången i en valbar vy för besökaren. Därefter kan besökaren själv ställa in vad som ska visas.

Förvald vy - det som visas för besökaren första gången

Förvald vy - det som visas för besökaren första gången

Den förvalda vyn är också den vy som visas i redigeringsytan i redigeringsläget. Det finns dock inga moduler under Innehåll. Det är för att det går inte att göra några justeringar här utan redaktören får växla över till rätt vy för att göra justeringar.

Ställ in förvald vy

När man skapar en valbar vy så sätts den första vyn automatiskt till förvald. Det är för att redigeringsytan alltid ska visa en vy.

Detta kan man sedan gå in och justera. Detta gör man på den layout där den valbara vyn är skapad.

Förvalda vyer

Lägg till som förvald

Markera den vy i listan som du vill ha som förvald. Vyn blir markerad med en liten bock om den är förvald. Om man har aktiverat "Tillåt val av flera vyer" så går det att ha flera förvalda.

Den första vyn man skapar blir automatiskt förvald. Den förvalda vyn är den vy som besökaren möts av första gången, innan besökaren gör egna inställningar över vad som ska visas.

Ta bort som förvald

Markera den vy i lisan som du vill ta bort som förvald och klicka på denna knapp.

Det måste alltid finnas en förvald vy! Den förvalda vyn är den vy/de vyer som visas i redigeringsläget. Det går dock inte att redigera i detta läge utan man får växla över till respektive vy för att göra ändringar.

Sidan uppdaterad:

Nästa generations publiceringsverktyg är här!

se-sto-ste-sv5-1.sitevision-cloud.net
18.190.217.134