Om man inte har någon förvald vy?

Om man har skapat valbara vyer INNAN version 3.6 av SiteVision så är det möjligt att ingen vy är förvald. Valbara vyer fungerar då som övriga anpassade vyer. Det vill säga att i redigeringsytan så visas en standardvy. Denna vy visas också under Innehåll.

Det går att se på ikonen under Innehåll om man har en äldre valbar vy.

Äldre valbar vy

Om man inte går in och gör en förvald vy på denna layout så kommer det att fortsätta fungera som förut.

Det går inte att kryssa i förvald vy på de redan skapade vyerna (för att undvika att man ska göra fel). Förvald-ikonerna är utgåade.

Utgråade ikoner

Vill man att de äldre valbara vyerna ska fungera som de nuvarande så får man markera den gamla "standardvyn". Högerklicka och välj Anpassade vyer -> Skapa anpassad vy.

Skapa vy från gammal valbar vy

Gå igenom de två stegen i guiden. Nu har en ny förvald skapats. Klicka på återgå-ikonen. Nu har den gamla standardvyn försvunnit.

Under Innehåll ser man en ny ikon (förvald) som inte innehåller några moduler. Det är den förvalda vyn som visas i redigeringsläget och vill man ändra i den går man till den vyn för att redigera (högerklick).

Ny förvald ikon