Fliken Mappval

Under mappval väljer man vilken mapp med filer som skall visas i fildelningen. Peka ut mappen och klicka OK.
Skärmdump på fliken Mappval

Sök

Här kan man söka efter en fil i filarkivet. Fyll i text i rutan så börjar en sökning i filarkivet. Markera den träff i listan som du vill använda.

Sökning fildelning

OBS! Sökrutan söker enbart efter filer, inte mappar. Dock söker den både efter namn på filen och eventuell titel.

Om man markerar en fil så visas sökvägen till filen:

Markerad fil

Det går också att markera en fil och klicka på ikonen "Visa i struktur".

Visa i struktur

Då ser man i vilken mapp den ligger:

Struktur

För att komma tillbaks till mappvyn av filarkivet, klicka på stäng-krysset i sökrutan (längst till höger). Klicka på pilen ner för att se och/eller rensa tidigare sökningar.

Stäng och tidigare sökningar

Skapa mapp

Här kan man skapa mappar i filarkivet.

Ta bort mapp

Tar bort markerad mapp i filarkivet.

Lägg till fil

Lägger till en fil i den markerade mappen.

Ta bort fil

Tar bort markerad fil.

Tänk på att behörighetsstyra mapparna i filarkivet eftersom alla filer som läggs till i en viss mapp som används av fildelningen blir utpublicerade på en gång!

För att få ladda upp filer så krävs behörigheten Skriv och Publicera på den mapp som är utpekad i filarkivet. För att få ta bort filer så krävs behörigheten Skriv och Ta bort på den mapp som är utpekad i filarkivet.