Filarkiv

I filarkivet visas de filer som finns i filarkivet på servern. Det är ett gemensamt filarkiv för alla användare. Markerar man en mapp i filarkivet så ser man information om filerna i mappen i redigeringsytan:

Skärmdump på filarkiv i navigatornFörstora bilden

Filinformation

Markerar man en fil i filarkivet så ser man mer information om filen:

Skärmdump på mer information om filer i filarkiv

Klickar man på filnamnet så visas ett inmatningsfält där man kan ändra filnamnet. Klicka sedan på Spara.

Lägg till fil

Klickar man på Lägg till fil öppnas en filväljare där man kan ladda upp filer till servern.

Lägg till fil

För att lägga till flera filer, håll nere CTRL och markera flera. Annars kan man ladda upp en hel mapp.

Om man laddar upp en eller flera filer som redan finns i filarkivet så får man en fråga om man vill skriva över filen:

Skriv över fil

Om man laddar upp flera filer som redan finns i filarkivet och inte vill godkänna "skriv över" för varje enskild fil kan man klicka på alternativet Ytterligare alternativ. Väljer man att klicka på Ersätt alla knappen skrivs de filer med samma namn som redan finns i filarkivet över. Klickar man på Ersätt ingen laddas inga filer upp som redan finns.

Skärmdump på Skriv över alla filer

Alla filer som läggs in i filarkivet blir sökbara i sökmotorn. Vill man dölja filer i filarkivet så får man gå in och markera att filerna inte ska hittas i sökmotorn eller behörighetsskydda filerna.

För att se filarkivet krävs behörigheten "Visa filarkiv".