Fliken Inställningar

Skärmdump på fliken Inställningar

Inställningar

Visa mappar

Om man vill visa mappar i fildelningen. En mapp visas som man kan klicka på. Då visas enbart innehållet i mappen samt en "Föregående"-länk.

Skärmdump på exempel på när man visar mappar i Fildelning

Visa mappar underst

Om man väljer att visa mappar så lägger de sig ovanför eventuella filer. Vill man istället ha mapparna nedanför eventuella filer så väljer man detta alternativ.

Tillåt filuppladdning

Om användaren själv skall få ladda upp filer på webbsidan. Klicka på Bläddra, leta reda på rätt fil och klicka på Lägg till så blir filen uppladdad ifilmappen som används i fildelningsmodulen.

Skärmdump på exempel när man tillåter publicering i Fildelning

För att få ladda upp filer så krävs behörigheten Skriv och Publicera på den mapp som är utpekad i filarkivet.

Tillåt radering av filer

Om användaren ska få tillåtelse att ta bort filer. Klicka på det röda krysset för att radera filen. Kräver att användaren har skrivrättigheter i den filmapp som används i fildelningsmodulen.

För att få ta bort filer så krävs behörigheten Skriv och Ta bort på den mapp som är utpekad i filarkivet.

Skärmdump på exempel när man tillåter radering i Fildelning

Enkel fillista

Så enkel lista som möjligt, bara filnamnet och ikonen för dokumentet syns (inget om storlek, datum).

Skärmdump på exempel på enkel fildelning

Öppna länkar till filer i ett nytt fönster

Om filerna skall öppnas i ett eget fönster.

Formatmallar

Formatmall för mappar/filer

Här ställer man in hur man vill att texten på mapparna/filerna skall visas.