Onlinehjälpen

Starta ett Publiceringsflöde

För att välja vilket flöde som ska startas för aktuell sida väljer du fliken Inställningar. Det går även att välja ett publiceringsflöde som ska gälla för hela webbplatsen genom att gå till Egenskaper för webbplatsen.
Skärmdump på fliken Inställningar
Under Inställningar väljer du vilket av de tidigare skapade publiceringsflöden som ska gälla för den aktuella sidan. Du kan välja mellan att ärva publiceringsflöde från ovanliggande sida, stoppa arv från ovanliggande sida och inte ha något publiceringsflöde på aktuell sida, ha ett eget publiceringsflöde för aktuell sida och underliggande eller att välja mellan flera flöden på en sida.

Ärv publiceringsflöde från ovanliggande


Ärver publiceringsflöde från ovanliggande sidor i strukturen. Visar även vilket publiceringsflöde som ärvs om det finns något uppsatt. I fallet ovan finns inget publiceringsflöde att ärva.

Inget publiceringsflöde


Avbryter arvet från ovanliggande sidor i strukturen och det finns inget flöde att välja.

Använd publiceringsflöde för denna och underliggande


Avbryter arv av publiceringsflöde från ovanliggande sidor och du väljer i dropplistan vilket publiceringsflöde du vill använda på dessa sidor.

Använd valbara publiceringsflöden för denna och underliggande


Här kan man välja att flera publiceringsflöden ska vara valbara på sidorna. Det kan exempelvis vara så att man har två flöden på samma delgren och då kan redaktören välja i en lista vilket av de valbara flödena som skall användas.  Publiceringsflödena går också att behörighetsstyra.

Detta exempel


I det här exemplet väljer vi inställningen Använd valbara publiceringsflöde för denna och underliggande. Klicka på plusknappen och lägg till de flöden som ska vara valbara. Klicka OK.
Valbara flöden
Då har vi valt två publiceringsflöden som ska startas för aktuell och underliggande sidor.

För att starta publiceringsflödet, klicka på ikonen för att publicera uppe i verktygslisten. Stega igenom publiceringsguiden och det sista steget är start av publiceringsflödet.

Skärmdump på steg i publiceringsguiden

Använd publiceringsflöde


Om man har publicerarättigheter så kan man kryssa i rutan Använd publiceringsflöde om man vill starta ett flöde. Då får man välja bland de valbara publiceringsflödena i en lista. Det går annars att bara publicera sidan som vanligt, utan att starta ett flöde.

Om man inte har publicerarättigheter så är rutan utgråad och man måste välja ett flöde i listan.

Ej publiceringsrätt

Kommentar


Om man vid skapandet av publiceringsflödet kryssade i valet Obligatorisk kommentar på startsteget under fliken Inställningar måste en kommentar fyllas i. Den här kommentaren visas i loggen över aktuellt flöde och senare i historikloggen över avslutade flöden.

Sidan uppdaterad:

Nästa generations publiceringsverktyg är här!

se-sto-ste-sv5-2.sitevision-cloud.net
3.12.71.26