Hantera ett Publiceringsflöde

Under Egenskaper -> Arbetsflöde->Information står information om vilket publiceringsflöde som är startat, tidpunkt för start och vem den nuvarande ägaren av publiceringsflödet är, alltså den som har åtgärder att utföra.
Skärmdump på fliken Information

Aktuellt publiceringsflöde

Visa aktuellt flöde

Klickar man på Visa aktuellt flöde får man mer information om publiceringsflödet.
Skärmdump på publiceringsflödeslogg
OBS! När ett publiceringsflöde har startat, låses den aktuella sidan och endast justerare eller den som har rättigheten att övervaka flödet på sidan kan redigera innehållet. Ytan Innehåll i sidolisten blir grå för andra användare.

För att kontrollera att flödet är startat för aktuell sida kan du välja Egenskaper för sidan, Arbetsflöde och välj fliken Information.

Det går även att se i Navigatorn om ett publiceringsflöde är startat då den aktuella sidan får en grön pil, se bild nedan.
Skärmdump på Navigatorn

Åtgärda arbetsflöde

Här går det att Åtgärda aktuellt flöde som är startat på sidan. Dock bör den som har behörighet att åtgärda tänka på att den “förbipasserar" den eller de justerare och granskare som är satta som ägare på varje specifikt steg.

Historik

Under historik visas avslutade tidigare publiceringsflöden. Dubbelklicka på ett avslutat publiceringsflöde för att se ytterligare information om flödet i loggen.
Skärmdump på historiklogg

Hantera ett publiceringsflöden

När publiceringsflödet har startat skickas ett meddelande till ägaren av det följande steget.  Meddelanderutan finner du i längst ned i sidolisten.
Skärmdump på meddelanderutan i sidolisten
Klickar man på Visa ser man vilka ärenden som behöver åtgärdas. Markera önskat meddelande för att se nedanstående vy.
Skärmdump på meddelanden
Här visas information om vem som startat flödet och vilket flöde och sida det gäller.
Här visas även kommentaren från publiceringsflödet "Se över texter samt om bilder..." som den som startade flödet skrev under fliken Allmänt, på det aktuella steget under skapandet av flödet.

Nytt meddelande

För att skicka ett meddelande till någon annan användare. Ett fönster öppnas där man väljer mottagare och får skriva in ämne och meddelande.
Skärmdump på Nytt meddelande

Svara

Markera det meddelande du vill svara på och klicka på Svara.

Ta bort

För att ta bort ett meddelande markerar man det som ska raderas och klickar på ikonen Ta bort. (Håll nere Ctrl och markera för att radera flera meddelanden.)

Uppdatera

För att se om det kommit några nya meddelanden klickar man på uppdatera.

Visa sida

För att se sidan som behöver åtgärdas kan i det här fallet justeraren klicka på Visa sida och det tar honom till aktuell sida.

Visa logg

Visar vilka steg som hittills gjorts i publiceringsflödet med kommentarer från ägaren.

Åtgärd

Kommentaren som justeraren skriver in, exempelvis vad som har gjorts under det aktuella steget kan sedan ses i loggen över flödet och senare även i historikloggen över avslutade publiceringsflöden.

När justeraren har gått igenom innehållet har denne valet att Godkänna eller Avslå. Vad som händer om justeraren avslår åtgärden är förvalt vid skapandet av publiceringsflödet i Design under fliken Inställningar. Om justeraren godkänner åtgärden går flödet vidare till nästa steg.

Granskaren är i det här exemplet den näst sista i publiceringsflödet. Då publiceringssteget inte är interaktivt kommer sidan att publiceras då Granskaren godkänner det aktuella steget.

Om sidan inte publiceras...

OBS! Om publiceringen är tidsstyrd sker inte denna förrän vid bestämd tidpunkt. Ikonen på sidan i navigatorn ändras då till en ""pausknapp, se bild. Om tidpunkten redan nåtts sker publiceringen direkt.
Skärmdump på "pausknapp" i navigatorn
OBS! En användare ser alltid alla sina meddelanden oberoende av vilken webbplats denne står på, förutsatt att webbplatserna ligger på samma SiteVision server. Om användaren har en åtgärd att utföra och inte befinner sig på samma webbplats som sidan visas nedanstående fönster:
Skärmdump på information om "Fel webbplats"

Granskninssteg utan att gå in i redigeringsläget

Det finns även möjlighet för ägaren till ett granskningssteg att surfa till sidan för att se vad som behöver åtgärdas. Denne måste logga in men behöver inte gå in i editorn för att se sidan. Det görs genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som skickas ut till ägaren då denne har uppgifter att utföra. Är ägaren en justerare blir det istället en länk till aktuell sida som ska justeras i redigeringsgränssnittet Fönstret som öppnas för en granskare då han loggat in ser då ungefär ut som nedan:
Som för justeringssteget så beror åtgärden vid Godkänn eller Avslå på vald åtgärd för granskningssteget. Kommentaren kan vara obligatorisk om kryssrutan Obligatorisk kommentar under fliken Inställningar är ikryssad.