Fliken Java-plugin

Under fliken Java-plugin anger man vilken klient-Javaversion som skall användas. Detta skall i normala fall inte ändras utan används för att lösa problem med flera olika samtidiga klientversioner.

Klient-javaversion spelar bara roll i redigeringsläget och inte för besökare av webbplatsen. Denna version av java har ingenting att göra med den version som används av SiteVision-servern.

Skärmdump på fliken Java-plugin

Classid

Classid innehåller information om vilken version av java som ska användas utifrån de versioner som redan är installerade på datorn. Det normala är att man vill använda den senast installerade vilket innebär att man specificerar

8AD9C840-044E-11D1-B3E9-00805F499D93

För att istället använda en specifik version ex 1.7.0_51

CAFEEFAC-0017-0000-0051-ABCDEFFEDCBA

Notera att detta innebär att även om en ny version av java installeras på datorn kommer den explicit specificerade versionen användas.

Från och med java 1.5.0_7 finns även möjlighet att specificera en familj av java-releaser. För att använda den senaste installerade versionen av java 1.7

CAFEEFAC-0017-0000-FFFF-ABCDEFFEDCBA

Detta fungerar endast om java 1.5.0_7 eller senare finns installerat på datorn

Codebase

Codebase används för att specificera vart ifrån nya java-versioner ska hämtas hem. Här är en lista av de som finns tillgängliga:
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/autodownload-140472.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I codebase kan man även specificera den lägsta version som kan användas.

Exempel

Exempel 1

Använd den senast installerade version av java (rekommenderat). Den lägsta versionen som kan användas är 1.7.0_15. Finns endast lägre version än 1.7.0_15 får användaren frågan om han/hon ska ladda ner och installera 1.7.0_51

8AD9C840-044E-11D1-B3E9-00805F499D93

http://java.sun.com/update/1.7.0/jinstall-7u51-windows-i586.cab#Version=1,7,0,15

Exempel 2

Använd specifikt version 1.7.0_51. Om denna inte finns installerad får användaren frågan om han/hon ska ladda ner och installera den.

CAFEEFAC-0017-0000-0051-ABCDEFFEDCBA

http://java.sun.com/update/1.7.0/jinstall-7u51-windows-i586.cab

Exempel 3

Använd den senaste versionen i familjen 1.7. Den lägsta versionen som kan användas är 1.7.0_51. Finns nyare versioner av java 1.7 får användaren frågan om han/hon ska ladda ner och installera denna.

CAFEEFAC-0017-0000-FFFF-ABCDEFFEDCBA

http://java.sun.com/update/1.7.0/jinstall-7u51-windows-i586.cab#Version=1,7,0,51

codebase-raderna är för läsbarhetens skull uppdelade på två rader i exemplen. De ska dock skrivas på samma rad.

Mer information

Mer information om classid och codebase för applets:

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/family-clsid-140615.html

För att se serverobjektet krävs det att du är inloggad som systemanvändaren.