Fliken Licens

Här visas befintliga licenser för SiteVision.

Lägg till licens

Man kan lägga till en ny licens genom att klicka på lägg till. Då öppnas en filväljare där man får välja licensfil. Det går att lägga till zippade licensfiler (även g-zippade). Det kan finnas flera licensfiler.

Skärmdump på fliken Licens

Efter att man lagt till en ny licens, så bör man gå online för att SiteVision ska läsa in eventuellt nya funktioner.

Därefter får man inte glömma borta att uppdatera rollerna med den nya modulen/funktionen.

Ta bort licens

Det går också att ta bort en licensfil, markera filen och klicka på minusknappen.

Licensegenskaper

För att se vad en licensfil innehåller, markera den och klicka på egenskapsknappen. Här visas bland annat namn, typ, giltighetstid, status och vad licensen innehåller.

Skärmdump på Licensegenskaper

Tidsstyrda licenser

Licenser kan vara tidsstyrda exempelvis om man har en testlicens. Varje natt görs en licenskontroll. När en licens håller på att gå ut (en vecka innan) går ett mail till systemansvarig. Utgångna licenser är rödmarkerade.

Skärmdump på utgången licens exempel

I rollhanteringen under modulrättigheter visas tidstyrda licenser med rött:

Skärmdump på testlicens i rollhantering

För att se serverobjektet krävs det att du är inloggad som systemanvändaren.