Fliken Exporter

Det går att exportera en hel webbplats eller en gren av en webbplats för att använda för backup eller som en kopia. Exporten är en kopia av den ursprungliga webbplatsen med samma id-nummer för sidor, moduler, metadata, bilder mm. som originalet.

Exporten tar inte med personliga inställningar som t.ex. om en användare valt att en specifik portlet ska vara maximerad/minimera eller om valbara vyer används på webbplatsen där användaren gjort en begränsning på vad denne önskar ska visas. Vill man ha en exakt kopia för en testserver, kontakta SiteVisions support för rådgivning.

Under fliken Exporter finns befintliga exporter. Det går att starta en export och lägga till en sva-fil (för att importera).

Exporter

Lägg till

Genom att klicka på plusknappen kan användaren lägga till en sva-fil (en exporterad webbplats) som sedan ska importeras. Ett nytt fönster öppnas "Lägg till fil". Peka ut sva-filen. Klicka OK. Filen hamnar i mappen <url>/webdav/data/archive.

Ta bort export

Genom att klicka på minusknappen kan användaren välja att ta bort en export. Vilken export som tas bort bestäms av vilken rad som är markerad i listan.

Exportera

Klicka på knappen Exportera för att starta en export av en webbplats. Ett nytt fönster öppnas där den webbplats som ska exporteras pekas ut. Klicka OK.

Lägg till

En dialogruta med exportinformation öppnas.

Exportera sidor

Kryssrutan "Inkludera användargenererad data" är förikryssad vid export. Följande information inkluderas som användargenererad data:

• svar på enkäter, frågeformulär och webbanmälningar
  • betyg
  • bokningar
  • favoriter
  • prenumeranter
  • sidkommentarer

För webbplatser där Social Collaboration är aktiverat inkluderas även följande som användargenererad data:

• sociala användare
  • gruppsidor
  • etiketter
  • notifieringar
  • gilla
  • kommentarer
  • tidslinjeinlägg
  • bilder och filer

Vid importen går det att välja om eventuell exporterad användargenererad data ska inkluderas eller inte, se import.

Klicka Ok och exporten startar.
Status på export

När exporten är klar stängs fönstret. Det har då skapats en en .sva-fil i mappen archive. Om databasen är stor kan det skapas flera sva-filer. De får då filändelserna .sva, .s01, .s02 osv. Samtliga filer måste tas med vid import.

Exporten kan ta flera timmar beroende på storleken på databasen. Om databasen är stor kan det vara bra att göra exporten vid en tidpunkt då besökarantalet är lågt så att den inte "slöar ner" webbplatsen.

Systemanvändaren kan se filen under: <url>/webdav/data/archive.

sva-fil under archive

Exportera/importera en delgren

Det går att exportera och importera enbart en delgren av en webbplats. Det kan man göra istället för att kopiera en delgren om man vill ha rätt arkiv utpekat i nyhetsmoduler. Om man inte använder nyhetsmoduler kan man lika gärna kopiera delgrenen.

Ett krav för att det ska fungera med export och import av en delgren är att OM metadata används så måste detta vara uppsatt på det objekt där du gör en export. Annars tas inte metadatat med i exporten/importen.

Man bör aldrig exportera en delgren av en webbplats för att sedan importera den in i en annan webbplats. Det blir då problem med referenserna som exempelvis att det saknas formatmallar, färger,metadata, dekorationer, filer och bilder för denna gren.

Denna funktion kräver att du loggar in som systemanvändaren eller behörigheten "Exportera och importera sidor".