Høyreklikk på en tabell/tekst

Oppgave

Tabell

Tekst

Sett inn lenke

r

Anker

r

Kopier tekst

r

Lim inn tekst

r

Tabell

r

Oversette tekst

r

Validere tekst

Flyt

r

Del

r

Skjul i visningsmodus

r

Slett

r

Egenskaper for tabellen

r

Egenskaper

r

Sett inn lenke

Velg dette alternativet for å sette inn en lenke til den valgte teksten.

Anker

Setter inn et anker ved markeringen.

Kopier tekst

Kopierer den markerte teksten.

Lim inn tekst

Limer inn klippet eller kopiert tekst der du har markøren.

Tabell

Hvis du vil sette inn en tabell, høyreklikker du på teksten der du vil sette inn en tabell, og velger alternativet "Tabell".

Högerklick på tabell

Deretter kan du velge hvor mange rader og kolonner du vil ha i tabellen. Velg så mange rader og kolonner du vil, men du kan maksimalt velge 10 rader og 10 kolonner. Hvis du vil ha flere rader eller kolonner, kan du legge dem til senere (eller bruke ikonet på verktøylinjen der du kan velge "Annen størrelse").

Slett

Hvis du vil slette en hel tabell, høyreklikker du på tabellen og velger alternativet "Slett tabell".

Du blir ikke bedt om å bekrefte. Tabellen slettes umiddelbart.

Celle

Hvis du høyreklikker på Cell, får du tre alternativer:

• Slå sammen celler - velg to celler for å slå dem sammen til én celle.
  • Opphev sammenslåing avceller - hvis du velger to sammenslåtte celler, kan du velge å oppheve sammenslåingen.
  • Celleegenskaper - du kan bare angi celleegenskaper hvis du ikke bruker en tabelltype. Hvis du bruker en tabelltype, vises informasjon om denne når du velger dette alternativet:
Går ej att ändra cellegenskaper

Hvis du har din egen tabell, kan du angi vertikal justering og bakgrunnsfarger for celler.

Rad

Hvis du høyreklikker på en rad, får du åtte alternativer:

• Sett inn radfør - setter inn en rad i tabellen før den valgte raden.
  • Sett inn radetter - setter inn en rad i tabellen etter den valgte raden.
  • Slett rad - fjerner den valgte raden fra tabellen. Det vises ingen bekreftelse, men raden forsvinner umiddelbart.
  • Klipp ut rad - klipper ut en hel rad.
  • Kopier rad - kopierer en hel rad.
  • Lim inn radfør - limer inn raden før den valgte raden.
  • Lim inn radetter - limer inn rad etter valgt rad.
  • Radhøyde - minimumshøyde på raden. Du kan angi radhøyden i prosent, em eller piksler.

Kolonne

Hvis du høyreklikker på en kolonne, får du fire alternativer:

• Sett inn kolonnefør - setter inn en kolonne i tabellen før den valgte kolonnen.
  • Sett inn kolonneetter - setter inn en kolonne i tabellen etter den valgte kolonnen.
  • Slett kolonne - fjerner den valgte kolonnen fra tabellen. Ingen bekreftelse vises, men kolonnen forsvinner umiddelbart.
  • Kolonnebredde - minimumsbredde på kolonnen. Du kan angi kolonnebredden i prosent, em eller piksler.

Egenskaper for tabellen

Her kan du endre tabelltype, markere om rader eller kolonner er overskriftsceller, velge bredde og aktivere/deaktivere tabellbeskrivelse.

• Type tabell
  • Overskriftsceller
  • Bredde
  • Bruk tabellbeskrivelse

Du kan også opprette en helt tilpasset tabell (hvis du har tillatelse til det) og velge å vise eller skjule tabellen i brytningspunkter. Les mer om tabellens egenskaper.

Validere tekst

Validerer teksten du har valgt.

Flyte

Velg dette alternativet for å la tekstmodulen flyte til venstre eller høyre for det som står under.

For å se fanen Utseende må du ha autorisasjonen "Administrer tabell".

Flöda

For å kunne bruke feeden må du ha krysset av for "Administrer sidelayout" under "Utseende".

Del opp

Velg dette alternativet for å dele tekstmodulen ved markøren. Dette oppretter en ny tekstmodul.

Slett

Sletter den valgte tekstmodulen. Et bekreftelsesvindu vises:

Ta bort

Egenskaper

Her vises alle modulens egenskaper.