Tabellens egenskaper

Skriv tabellbeskrivelsen her

Egenskaper tabell

Egenskaper for tabellen

Tabelltype

Her kan du velge blant eksisterende tabelltyper. Alle tilgjengelige tabelltyper på nettstedet vises i en liste.

Hvis du vil fjerne en tabelltype fra en tabell, klikker du i avmerkingsboksen til høyre for navnet.

Ta bort tabelltyp

Rubrikkceller

Velg om rubrikker i tabellen skal være på øverste rad, i første kolonne eller begge deler.

Rubrikceller

Standardinnstillingen er at rubrikkcellene er radoverskrifter.

Bredde

Her kan du angi en bredde for tabellen.

Bruk tabellbeskrivelse

Her velger du om du vil vise en tabellbeskrivelse (bildetekst). Hvis du har krysset av for at du vil bruke tabellbeskrivelsen, vises et ekstra alternativ:

Skjul tabellbeskrivelse i visningsmodus

Kryss av her hvis du ønsker en tabellbeskrivelse som ikke vises på siden. Den brukes kun av skjermlesingsverktøy og lignende.

Tillat besøkende å endre sortering i tabellen

Kryss av for dette alternativet hvis du vil at besøkende skal kunne klikke på tabelloverskriftene og foreta den sorteringen de ønsker.

Besökarna kan sortera själv genom att klicka på pilen i rubrikcellen

Besökarna kan sortera själv genom att klicka på pilen i rubrikcellen

Responsiv web

Vis kun i brytningspunkter

Her velger du om tabellen skal vises i ulike brytningspunkter. Hvis tabellen for eksempel er veldig stor og blir vanskelig å forstå i for eksempel telefonmodus, kan du markere at den bare skal vises i desktop og padde.

Skjul i brytningspunkter

Her velger du om tabellen skal skjules i ulike knekkpunkter. Hvis tabellen for eksempel er veldig stor og blir vanskelig å forstå i for eksempel telefonmodus, kan du velge å skjule den i telefonbrytpunktet. Tabellen vil da vises normalt på desktop og padda, men i telefonmodus vil den være skjult.

Responsiv web

Her kan du velge mellom noen forskjellige måter å håndtere responsive tabeller på.

• Horisontal scroll
  • Horisontal scroll med fast venstre kolonne.
  • Stablet tabell
  • Stablede kolonner

Utseende

Hvis du har autorisasjonen "Håndter tabell", kan du opprette dine egne tabeller, du trenger ikke å bruke tabelltypene. Deretter gjør du innstillinger i denne fanen Utseende.

Det er imidlertid ikke mulig å gjøre noen justeringer av utseendet hvis du bruker en tabelltype. Følgende melding vises:

"Når du bruker en tabelltype, er det ikke mulig å gjøre spesifikke innstillinger for utseende".