Onlinehjälpen

Redigera en fil

En fil kan redigeras och uppdateras på två olika sätt.

Redigering direkt i program

I webbläsare som kan öppna filen med ett förinstallerat program kommer menyalternativet "Redigera" att visas. När "Redigera" väljs öppnas filen i programmet efter att redaktören autenticerat sig så att innehållet kan ändras.

Förstora bilden

Filer som öppnas för redigering blir automatiskt låsta varvid ingen annan medlem har möjlighet att uppdatera filen. Under tiden filen är låst visas "Filen är nu låst av ..." i den detaljerade filinformationen.

För att avsluta redigeringen, spara dokumentet i programmet. Microsoft Office kommer automatiskt att låsa upp filen när programmet stängs. Vissa andra program, exempelvis LibreOffice, låser inte upp filen automatiskt. Detta måste därför göras manuellt.

Ladda ned fil

En faställd version markeras med grönt och utkast där redigering pågår markeras med gult.

För att det ska vara möjligt att redigera dokument direkt via webbläsaren så måste systemkraven för detta vara uppfyllda.

Redigering genom att ladda ner fil

En fil kan alltid redigeras genom att den först laddas ner och därefter manuellt öppnas i ett program. När ändringen är färdig laddas den nya versionen upp genom menyalternativet "Uppdatera fil".

Genom att låsa filen innan redigeringen påbörjas så undviks att någon annan ändrar samma fil. För att den uppdaterade filen ska bli tillgänglig för de andra gruppmedlemmarna så måste filen först låsas upp.

Moduler som används för redigering av filer:

Sidan uppdaterad:

Nästa generations publiceringsverktyg är här!

se-sto-ste-sv5-1.sitevision-cloud.net
18.191.110.17