Automatiskt uppdaterande moduler

Vissa av modulerna i SiteVisions Social Collaboration uppdateras automatiskt när relevant information förändras på en server. Mekanismen bygger på websockets eller long-polling beroende på vad som stöds i webbläsaren. Har man ett kluster av SiteVision-noder kommer även klusternoderna kommunicera med varandra för att modulerna ska uppdateras oberoende av vilken nod förändringen utförts på.

De moduler som uppdateras automatiskt är:

SiteVision använder sig av en dedikerad HTTP-connector för att ta emot och hantera dessa anrop som skiljer sig från den normala som används för sidrendrering och anrop från klienten.

Konfiguration

Det är möjligt att anpassa hur mekanismen fungerar med ett antal system-properties. Dessa läggs in i filen

custom/conf/system.properties

• sitevision.cometd.server.protocol - vilket protokoll, http eller https som ska användas. Default är http
  • sitevision.cometd.server.port - vilken port som ska användas. Default är 7110
  • sitevision.cometd.client.protocol - vilket protokoll, http eller https som ska användas. Default är att använda samma som specificerats i sitevision.cometd.server.protocol
  • sitevision.cometd.client.port - vilken port som ska användas. Default är att använda samma som specificerats i sitevision.cometd.server.port
  • sitevision.cometd.server.ssl - om SSL ska användas sätts detta värde till true. Default är false
  • sitevision.cometd.server.keystore - sökvägen till keystore. Default är data/keystore/​sitevision.keystore. Används bara om SSL används.
  • sitevision.cometd.server.keystore.alias - keystore alias. Default är tomcat. Används bara om SSL används.
  • sitevision.cometd.server.keystore.password - lösenordet till keystore. Default är changeit. Används bara om SSL används.
  • sitevision.cometd.server.keystore.type - keystoretyp. Default är jks. Används bara om SSL används.

Förändringar av dess inställningar kräver en omstart.

Exempel: Min Social-Collaboration-site använder HTTPS

I exemplet förutsätts att keystore-filen ligger i /var/opt/sitevision/data/keystore och heter my.keystore. Aliaset myalias används och lösenordet är veryhard4all.

Ändra följande i system-properties-filen:

sitevision.cometd.server.protocol=https

sitevision.cometd.server.ssl=true

sitevision.cometd.server.keystore=/var/opt/sitevision/data/keystore/my.keystore

sitevision.cometd.server.keystore.alias=myalias

sitevision.cometd.server.keystore.password=veryhard4all

Exempel: Min Social-Collaboration-site ligger i ett kluster bakom en lastbalanserare som terminerar HTTPS

I exemplet finns en lastbalanserare som tar emot HTTPS och kommunicerar med de bakomliggande klusternoderna med HTTP.

Ändra följande i system-properties-filen:

sitevision.cometd.client.protocol=https