CAS3 (Central Authentication Service)

CAS är en open source mjukvara för single sign-on (SSO) för webbapplikationer. Istället för att SiteVision hanterar inloggningen så görs detta i en central tjänst utanför SiteVision.

CAS3 använder sig av SAML1.1 protokollet för att autentisera användare. Där ingår stöd för "attributes release".

Här kan du läsa mer om CAS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

CAS

Inställningar

CAS3 steg2

Utförlig beskrivning av konfigurationsparametrarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

CAS3

• CAS server URL - CAS-serverns URL (https://<cas-server>/cas), måste anges
  • Renew ticket on login - Ange om man vill att CAS-servern ska kräva ny autentisering även om användaren redan har en session med CAS-servern
  • Populate shared password - (Ej obligatoriskt). Användare som autenticierats via CAS3 modulen populeras med detta lösenord för att ett e.v. integrerat bakomliggande system skall kunna verifiera att användaren blivit inloggad.
  • Tolerans - Ange hur stor tidskillnad/drift som tillåts mellan SiteVision och CAS servern.
  • Använd SAML 1.1 - Ange om man vill använda SAML1.1 protokollet för kommunikation mellan SiteVision och CAS-server. I annatfall används CAS2.0.
  • Auth-metod attribut -
  • Ignorera certifikat - Anges vid ex. testning om man vill slippa att installera CAS-serverns certifikat i SiteVision eftersom kommunikationen mellan SiteVision och CAS-server måste ske med https.
  • Klientens servernamn - Ange servernamnet om man vill att användaren, efter godkänd autentisering, ska omdirigeras till den sida som användaren anropade. Denna eller "Klientens service URL" måste anges.
  • Klientens service URL - URL:en som användaren ska omdirigeras till efter godkänd autentisering. Denna eller "Klientens servernamn" måste anges.
  • CAS server login URL - Måste anges (https://<cas-server>/cas/login)