OpenId inloggning

OpenId är en standard som möjliggör en federerad inloggning*.  Används ofta för att ge användarna enkel inloggning till en community eller blogg. Används bland annat av Google, Facebook och Yahoo. Läs mer på http://openid.net/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OpenId

* Federerad inloggning= en användare kan logga in hos en organisation/tjänst med en identitet från en annan organisation eller identitetsutgivare.