Under fliken Allmänt kan man göra följande inställningar:
Skärmdump på fliken allmänt

Inställningar

Visa kommentarsfunktionen på nya sidor där det inte har gjorts ett aktivt val

Den här rutan är ikryssad som standard och innebär att funktionen är synlig på nya sidor och befintliga sidor där mallen används. Observera, om man vid något tillfälle aktivt valt att dölja/visa kommentarsfunktionen tillämpas detta som en lokal inställning och är då överordnad mallinställningen.

Exempel på hur en redaktör kan stänga eller dölja kommentarsfunktionen på en webbsida.

Visa senaste kommentarer längst upp (omvänd ordning)

Om man vill att det äldsta inlägget skall visas längst ned.

Modererat läge

Alla kommentarer som skrivs måste först godkännas av administratören/administratörerna innan de publiceras på sidan.

Begränsningar

Endast inloggade användare får kommentera

Denna ruta kryssar man i om endast inloggade skall få kommentera. Själva kommentarsfunktionen saknas då för anonyma besökare. Anonyma besökare får läsa kommentarer men vill man skapa en kommentar så måste man vara inloggad.

Begränsa antal dagar det går att kommentera

Om man vill att sidan bara ska kunna kommenteras ett visst antal dagar ställer man in det här. Datumet när sidan skapades räknas som första dagen.

Begränsa antal kommentarer

Om man bara vill att sidan ska kunna kommenteras ett visst antal gånger ställer man in det här. Exempelvis om har man satt en gräns på fem kommentarer så försvinner kommentarsformuläret när dessa fem skrivits. Dolda kommentarer räknar dock inte upp antalet.

Administratörer

Här lägger man till de personer som skall få administrera kommentarerna. Klicka på plusknappen för att lägga till en administratör. Ta bort en administratör genom att markera den personen i listan och klicka på minusknappen.

Lägg till användare