RSS

RSS-export

RSS är en XML-standard som de flesta nyhetskanaler på Internet använder för att exponera information.
Skärmdump på fliken RSS

Aktivera åtkomst av artiklar med RSS från denna modul

Om den interna nyhetsfunktionen ska exponeras som en RSS-kanal så att andra webbaserade nyhetssystem kan hämta nyheter från den.

Denna är alltid aktiverad som standard vilket gör att en RSS-ikon visas till höger. Avmarkerar man denna ruta så visas heller ingen RSS-ikon.

Fyll i fälten titel, beskrivning och copyright.

Tillgänglighet! Fyller man inte i alla dessa fält så validerar inte RSS:en.

Tillgänglighetstips! Enligt Vägledningen 24-timmarswebben (avsnitt 4.5.3) skall man göra det möjligt för andra att återanvända webbplatsens innehåll exempelvis genom RSS.