Skärmdump på fliken Allmänt

Vykortsbilder

Bildmapp

Här bestämmer man vilken mapp man ska göra vykort av. Bläddra fram den mapp som ska användas. Eftersom den skapar vykort av en hel mapp är det en god idé att förbereda sig genom att lägga de bilder man vill ha som vykort i en mapp. Om man vill ändra mapp för vykort, så markerar man en annan mapp.

Max miniatyrbredd/höjd

Här ställer man in den maximala bredden och höjden på miniatyrerna av vykorten.

Max vykortsbredd/höjd

Här ställer man in den maximala bredden och höjden på vykortsbredden.

Vykortsformulär

Text Förhandsgranskaknapp

Vad man vill att det skall stå på förhandsgranska-knappen. Standardinställningen är "Förhandsgranska". I exemplet ovan har vi skrivit dit "Förhandsgranska vykort".

Text Skickaknapp

Vad man vill att det skall stå på skickaknappen. Standardinställningen är "Skicka". I exemplet ovan har vi skrivit dit "Skicka vykort".

Bredd för inmatningsfält

Här anger man hur brett inmatningsältet skall vara. Standard är 60px.

Max antal miniatyrbildskolumner

Här anger man hur många kolumner med miniatyrer man vill visa. Standard är max 3 kolumner.

Använd bildbeskrivningstext (metadata) under miniatyrer

Om man fyllt i fältet "Beskrivning" under Metadata på bilderna i bildarkivet så kan man välja att visa den texten här istället för Bild 1, Bild 2 osv.

Skärmdump på Vykort exempelbilder

OBS! Om miniatyrerna visas utan mellanrum så innebär det att dessa inte får plats i innehållsytan. Då får man antingen välja att minska Antal miniatyrbildskolumner (kanske två kolumner får plats men inte tre?) eller annars får man minska Max miniatyrbredd (px) så att dessa ryms i innehållsytan.