Lägg till användarfält

Förstora bilden

Allmänt

Namnge användarfältet och skriv en kort beskrivning.

Ange vilken kategori användarfältet tillhör under Typ. Välj mellan text, textfält, nummer, URL, e-post och telefon.

Välj en Ikon som visas i samband med användarfältet på sidorna eller lägg till en egen ikon (storlek 16*16 px).

Kryssa i rutan Tillåt förändring av fältvärde för att ge användaren möjlighet att ändra informationen.

Kryssa i rutan Visa endast vid redigering för att hålla användarfältet dolt på sidor.

Validering

Ange om/hur validering av användarfältet ska ske.

På det guideskapade användarfältet Namn (fullname) är kryssrutan Tillåt ändring av fältvärde utgråad. Värdet är en sammanslagning av användarfälten Förnamn (givenName) och Efternamn (sn) som hämtas från katalogtjänsten. Dessa två användarfält är som standard dolda.

Katalogtjänst

Kryssa i rutan Läs fältet från katalogtjänst om användarfältet ska hämtas från katalogtjänsten när den sociala identiteten skapas.

LDAP-attribut anger vilket attribut i katalogtjänsten som ska kopplas till användarfältet.

Kryssrutan Uppdatera fältet i katalogtjänsten när värdet ändras innebär att användarfält som ändras av användare på profilsidorna även ändras i katalogtjänsten.

Förstora bilden

LDAP-attribut som väljs måste finnas i samtliga katalogtjänster som är kopplade till webbplatsen.

Förstora bilden

Sök

Användarfält indexeras automatiskt. Ett unikt Fältnamn i sökindex måste därför anges för nya användarfält. De automatiskt genererade användarfälten hämtar fältnamnet från LDAP-attributets namn.

Notera att användardata indexeras ett helt eget sökindex (inte i SiteVisions normala sökindex över sidor/filer/bilder etc.)

Kryssa i rutan Använd som standardsökfält för att göra användarfältet sökbart som standard vid vanliga sökningar i onlineläget exempelvis via modulerna Sökruta för person och Sök person.

Använd aldrig mellanslag eller nationella tecken (å, ä, ö etc.) i fältnamnet! Notera att användarfälten Namn (fullname), Förnamn (givenName) och Efternamn (sn) alltid är alltid sökbara, även när rutan Använd som standardsökfält av urkryssad.

För att användaren själv ska kunna ändra de användarfält som har tvåvägskommunikation med katalogtjänsten behöver varje enskild användare ha skrivrättighet på sin användare i katalogtjänsten.

Mer fakta

• Läs fältet från katalogtjänsten, Uppdatera fältet i katalogtjänsten när värdet ändras och Tillåt förändring av fältvärde skapar tillsammans en tvåvägskommunikation mellan användarfältet och katalogtjänsten. Förändring i katalogtjänsten slår alltså igenom i användarfältet och vice versa.

• Endast Läs fältet från katalogtjänsten och Tillåt förändringar av fältvärde gör att användarfältet hämtas och uppdateras från katalogtjänsten. Hämtningen och uppdateringen bryts när ett eget värde anges i användarfältet.

• ​De förändringar i användarfältet som sparas i SiteVision kommer skrivas över av katalogtjänstens värden om rutan Uppdatera katalogtjänst när värdet ändras kryssas i i efterhand.

Denna funktion kräver licens för Social Collaboration.