Enkät - Meddelanden

Här kan man skriva meddelanden som deltagarna får innan och efter enkäten.
Skärmdump på Fliken Meddelanden

Bekräftelse

Visa meddelande på sidan efter att formuläret skickats in

När en deltagare svarat på alla frågor kan du välja att visa ett meddelande på webbsidan. Tillsammans med meddelandet visas även en knapp som leder tillbaka till inloggningssidan.

Skicka användaren till en annan sida efter att formuläret skickats in

När alla frågor besvarats i undersökningen kan du dirigera deltagaren till den sida som pekas ut här. Det kan exempelvis vara en sida med mer information om enkätens ämne.

Välkomstmeddelande

Visa ett meddelande innan användaren börja svara på frågorna

Bocka i detta alternativ så visas ett välkomstmeddelande till deltagarna innan enkäten börjar, under fliken Svara.

Övrigt

Visa felmeddelande om det finns obligatoriska fält som ej är ifyllda

Bocka i denna ruta om du vill få ett felmeddelande högst upp på sidan. Annars visas bara felmeddelandet vid den aktuella frågan. Detta felmeddelande är lite större och syns bättre för besökaren.

Samtycke

Om samtycke är aktiverat så krävs användarens godkännande för att formuläret ska skickas in. Det går att aktivera samtycke för alla formulär på webbplatsinställningar.

Samtycke
  • Webbplatsens standardtext för samtycke - Skriver automatiskt ut det samtycke du har lagt till på webbplatsen.
  • Egen text för samtycke - Här fyller du i en egen text för samtycke som gäller för just detta formulär. Du kanske bara vill ändra någon detalj exempelvis hur länge ni lagrar uppgifterna. Du kan då använda knappen "Klistra in standardtext" för att ha standardtexten från Webbplatsinställlningar att utgå ifrån.
  • Samtycke ej aktiverat - Denna väljer du om du inte samlar in några personuppgifter med formuläret. Det kan vara ett formulär där besökaren anonymt skickar in förbättringsförslag eller liknande

GDPR Utgångspunkten är att personuppgiftsbehandling är tillåten endast om den registrerade har lämnat sitt samtycke. Läs mer på Datainspektionens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Denna sida publicerades: 2018-04-24