Skapa ankarlänk

Ankare används för att märka upp stycken på en sida som en länk ska peka på. Ankarlänkar kan användas för att länka inom en sida. Istället för att en länk bara går till en viss sida så kan en länk peka på ett speciellt område på sidan. Markören hoppar då direkt till det stycket på sidan.

Alla moduler som används på en webbsida blir automatiskt ett ankare. Men med Infoga -> Ankare kan du också själv märka upp stycken med ankare.

Gör så här för att skapa en ankarlänk

1. Markera texten som ska länkas.
  2. Klicka på ikonen Länkar och välj Intern sida i listan.
  3. En ny vy öppnas med länktypen Intern sida. För interna sidor visas hela strukturen på webbplatsen. Du får då markera den sida du vill länka till eller söka efter sidan.
  4. Bocka sedan i rutan "Använd ankare" som visas under strukturen. Då visas de moduler som finns på sidan (=ankare). Peka ut en modul som du vill länka till.
Använd ankare

5. Klicka OK. Vyn försvinner.

Skapa en länk till en intern sidaFörstora bilden